Jan Nevelius
Jan Nevelius
Jorma Lyly
Jorma Lyly
Johan Lindgren
Johan Lindgren
Patrik Nilsson
Patrik Nilsson
Helena Wikström
Helena Wikström
Ulf Jönson
Ulf Jönson
Magnus Granberg
Magnus Granberg
Jim Svensson
Jim Svensson
Katina Morini
Katina Morini
Samuel Billås
Samuel Billås
Alvaro Campo
Alvaro Campo
Yuko Inoue
Yuko Inoue
Jan Nevelius 6:e dan, Shihan
Klubbens ordförande. Började träna 1975 och har under åren gjort ett antal aikidoresor till såväl Japan som Frankrike. Var ordförande i Svenska budoförbundets aikidosektion under åren 1991-93 och är numera medlem i Aikikais graderingskommitté. Uppskattad gästinstruktör både i Sverige och utomlands.
Jorma Lyly 6:e dan
Började träna aikido 1986 på Mihashira Aikidoklubb, under Lennart Linder och Claes Wikner. Han har alltid sökt efter dess nyckel och t o m gått till aikidons ursprung - Daito-Ryu - för att finna den.
Johan Lindgren 5:e dan
Var med och startade Vanadis Aikidoklubb 1994. Innan dess hade han tränat som medlem i Iyasaka sedan 1989, och som gäst i Aikikai och Izanami ett par gånger i veckan där han kom i kontakt med, bland andra, Jorma Lyly och Janne Nevelius. Tog sig flera år i början av nittiotalet till flera sommarläger i Frankrike för Franck Noël och Christian Tissier. Sommaren 1994 och varje helg under hösten 1994 ägnades åt bygget av den nya dojon på Västmannagatan. Johan har varit med och arrangerat otaliga av klubbens läger med Noël, Tissier och Seishiro Endo. Han har funnit stort nöje att träna på dessa läger, tillsammans med alla gäster som dyker upp från när och fjärran. Johans stil kanske kan beskrivas som ekonomisk och ingenjörsdriven med attityd, det vill säga bra kroppshållning.
Patrik Nilsson 4:e dan
Började träna aikido 1993 i Kenshinkai Aikido Visby för Lars Wahlgren. Har under åren besökt de flesta träningsläger i Sverige med Endo-sensei, Christian Tissier och Franck Noël. Har varit i Japan två gånger och tränat för Endo-sensei och på Hombu doju. Flyttade upp till Stockholm hösten-2002 och har tränat på Vanadis Aikidoklubb samt Izanami Aikidoklubb sedan dess.
Helena Wikström 4:e dan
Började träna 1982 I Iyasaka Aikidoklubb, och blev efter ett par år instruktör i samma klubb. Helena reste under 80- och 90-talet till Frankrike under somrarna och tränade för både Tamura Sensei, Christian Tissier och Frank Noel. Blev medlem i Vanadis år 2000 och instruerar tillsammans med Magnus ungdomsgruppen på Vanadis.
Ulf Jönson 4:e dan
Klev på mattan för första gången i Iyasaka Aikidoklubb omkring 1988. Har dock tränat aikido regelbundet först sedan vintern 1993, först i Wago no Michi och sedan, då denna klubb lades ned, i Vanadis. Sedan 1999 engagerad i klubbens träning och håller nu nybörjarpass för vuxna på måndagar.
Katina Morini 3:a dan
Hittade till aikidon genom den orientaliska dansen 1983 och började först träna aikido för Tomita-sensei under ett par terminer, men kom egentligen igång först på riktigt 1987 i Budokwai för Hasse Gauffin och Peter Spangfort. Åkte till Japan 1989 och spenderade närmare 5 år där, först tillhörande Kinokenkyukai, men gick efter en tid helt över till Aikikai-Hombu-Dojo. Lämnade Japan 1994 och gjorde ett långt uppehåll från aikidon fram till 2001 då Janne Nevelius äntligen efter flera års försök lyckades få henne att komma tillbaka till aikidon. Tränar allt sedan dess på Vanadis Aikidoklubb regelbundet. Katina håller för närvarande, tillsammans med Jim i nybörjarträningen på fredagar.
Magnus Granberg 3:e dan
Har utövat aikido sedan 1995. Hans främsta lärare är Jorma Lyly och Jan Nevelius. Magnus har instruerat i barn- och ungdomsgrupperna sedan 2000 men har numera även vuxenpass. Han anser att aikido är mer konst än kampsport, med "möten i och utanför kroppen". Magnus inspireras av österländsk filosofi och har tidigare sysslat med modern dans.
Alvaro Campo 3:e dan
Alvaro kom till Sverige år 2000 och började träna aikido på Mitsu Domoe i Stockholm och följde sedan med Jan Nevelius till Vanadis Aikidoklubb. Innan dess hade han tränat i New York sedan 1997. Aikidon är för honom en enastående inspirations- och kraftkälla. Den skapar fysisk och mental balans i vardagslivet och fungerar som ett effektivt verktyg för självutveckling. Utanför dojon arbetar Alvaro som konstnär.
Jim Svensson 3:e dan
Är en produkt av Vanadis Aikidoklubb; började 1997 som nybörjare hos Jorma Lyly och Mia Lilja. Har under ett antal år funnit stort nöje i Claes Wikners aikido och delar numera sin tid mellan Vanadis och Izanami Aikidoklubb. Var under en period inblandad i Haga Aikidoklubb tillsammans med Ulrika Ahlvin (fd Bosaeus), Ulrika Bengtsson och Johan Gerhardsson. Jim tränar aikido för fysiskt och mentalt välbefinnande och för att aikidon är ett underbart verktyg för att bli varse nya aspekter av sig själv.
Yuko Inoue 3:e dan
Började träna januari 2002 i Vanadis Aikidoklubb. Syftet med det första besöket på Vanadis var att visa aikido för den då 12-årige sonen. Sonen visade inget intresse, men Yuko blev kvar efter de två prova-på-passen eftersom hon kände sig hemma i klubbens varma atmosfär. I början tränade hon för motionens skull. Sedan hon läste en bok om aikidogrundaren Morihei Ueshiba och hans filosofi bakom, då blev hon fast.
Samuel Billås 2:a dan
Började träna i Uppsala KFUM Budohuset hösten 1996 men slutade 1997 på grund av en skada. Aikidon levde dock vidare i hjärta och sinne och 2005 började han träna igen, denna gång på Vanadis. Levde ett våldsammare liv på 90-talet i den Amerikanska fotbollen men vägleds nu på Aikidons stigar av Jorma och Janne.